Municipality Kneževi Vinogradi Forum

You are not logged in.

Announcement

Općinska uprava vas poziva da ovdje upišete svoje prijedloge, komentare ili kritike / A járás vezetősége hívja Önt, hogy fórumunkon tegye meg javaslatait, észrevételeit vagy bírálatát

#1 08-03-2010 23:18:16

arpi
Član
Registered: 24-02-2010
Website

Banatski i dunavski svabi

Ja predlazem jednu temu za banatske i dunavske svabe,gdje bi komunicirali,obicaje,kulturu,stare recepte i obicaje nasih predaka izmjeniti mogli.
Nas forum je jedan comunity za banatske i dunavske svabe iz cijeloga svijeta,cak i za ameriku,australiju i juznu afriku.
Mi njegujemo staru kulturu i obicaje koje su nas nasi roditelji,djede i bake naucili.Posto sam i ja potomak i sam dunavski svabo iz baranje,jako bi nas(mene i moju suprugu) radovalo da nadjemo nove prijatelje i dunavske svabe iz baranje i sire okolice.
Mi bi pisali o nasim precima,obicajima,kako banatski i dunavski svabi u svojoj novoj domovini zive i kako svoje obicaje njeguju,koji se jos dan danas rado na svoju staru domovinu sjete i nju jako rado posjecuju.Jako bi nas radovalo,da nam se jos neki clanovi prikljuce bez obzira da li su dunavski svabi ili ne,sigurno ima dosta njih koji jednu staru pricu ili stari recept znaju.

Lijep pozdrav

arpi

#2 10-03-2010 20:54:38

Attila Tóth
Administrator
From: Csúza / Suza
Registered: 18-09-2007

Re: Banatski i dunavski svabi

arpi wrote:

Ja predlazem jednu temu za banatske i dunavske svabe,gdje bi komunicirali,obicaje,kulturu,stare recepte i obicaje nasih predaka izmjeniti mogli.
Nas forum je jedan comunity za banatske i dunavske svabe iz cijeloga svijeta,cak i za ameriku,australiju i juznu afriku.
Mi njegujemo staru kulturu i obicaje koje su nas nasi roditelji,djede i bake naucili.Posto sam i ja potomak i sam dunavski svabo iz baranje,jako bi nas(mene i moju suprugu) radovalo da nadjemo nove prijatelje i dunavske svabe iz baranje i sire okolice.
Mi bi pisali o nasim precima,obicajima,kako banatski i dunavski svabi u svojoj novoj domovini zive i kako svoje obicaje njeguju,koji se jos dan danas rado na svoju staru domovinu sjete i nju jako rado posjecuju.Jako bi nas radovalo,da nam se jos neki clanovi prikljuce bez obzira da li su dunavski svabi ili ne,sigurno ima dosta njih koji jednu staru pricu ili stari recept znaju.

Lijep pozdrav

arpi

Hvala lijepo na ljubaznosti. Rado ćemo vam omogućiti na našem forumu prostora za sadržaje koje navodite. Nadamo se dobroj suradnji, prijateljstvu, a eventualno i promoviranju našeg seoskog turizma u vašoj sredini. Otvorio sam Vam temu u rubrici Prilozi za monografiju pod nazivom: Tragovima podunavskih švaba (Die Spuren der Donauschwaben). Dobro nam došao Arpi!

Árpi Németországban él, sváb származású. Nagyon szereti tájainkat, egykor elődei itt éltek. Fórumunkon helyet kért az innen elszármazott sváb nemzetiségűek részére, kulturájuk ápolása céljából. Sok sikert kívánunk neki, és megnyitjuk a Adalékok a monográfiához címszó alatt A dunamenti svábok nyomdokain (Die Spuren der Donauschwaben) című témát. Vegyünk részt minél többen a kezdeményezésben, egymás megismerése, tisztelete, barátkozás a cél. Reméljük a kezdeményezés jelent majd valamit fejlődő falusi turizmusunk számára is. Isten hozott Árpi!

Board footer